Koningsdag: 27 April 2018

Ochtendprogramma

 

Vanaf 8.00 uur
Reveille

Rondgang door het dorp van de Herauten o.l.v. Lodewijk van Monsjou en torenblazen verzorgd door OrVeO.

 

09.00 – 09.30 uur
Muziekparade op de Fiets

Wie rijdt op de mooist versierde muzikale fiets van Vreeland? Maak van je fiets een drumstel, een compleet orkest of een orgel wie weet win jij dan de eerste prijs. Om 09.00 uur verzamelen bij de van Leer brug voor een ouderwetse fietsparade. Maak er een muzikale bende van.

 

 09.30 – 10.30 uur
Ontbijt en opening

Trek je mooiste Koningsdag outfit aan en leg met een heerlijk ontbijt de basis voor een geweldige Vreelandse Koningsdag! Dit jaar weer met een extra culinair tintje, mogelijk gemaakt door enthousiaste lokale ondernemers. Laat u verrassen! We starten traditiegetrouw met Het Wilhelmus gespeeld door ORVEO. De openingsspeech door de Voorzitter.

10.30 – 11.00 uur
Vreelands Primeur – Koffieconcert in de Kerk

Helge Slikker is songwriter, theater- en filmcomponist. Samen met Tim Klaase speelt hij enkele liedjes van zijn solo-album The Days of Young Petty Davis. Ook Joost Bos zal aanschuiven. Het drietal leerde elkaar kennen op het schoolplein in Vreeland. En dat terwijl ze voorheen in Amsterdam niet meer dan een paar honderd meter bij elkaar vandaag woonden. Sinds een jaar schrijven en maken ze samen muziek. Op Koningsdag laten ze een aantal van hun nummers horen.

11:00 – 15.00 uur
Vrijmarkt

Op veler verzoek mag de Oranje Vrijmarkt open tot 15.00 uur. Dit jaar vindt deze weer plaats op het grasveld en op de stoep tegenover het Dorpshuis. Zorg voor een kleedje, trek alle rommel van zolder en maak er een gezellige Vrijmarkt van.
 

10.30 – 11.00 uur
Koffie met Oranjegebak 

De traditionele oranje tompoezen en oranje moorkoppenvoor geridderden,
oud-comitéleden en overige Vreelanders in het Dorpshuis. 

 

Middagprogramma


Vanaf 13.30 uur
Inschrijving Kinderspelen & Puzzeltocht Historische Kring

Ook dit jaar heeft Juliëtte Jonker weer een schitterende historische tocht gemaakt. (Inschrijven bij de Oranjekraam bij de feesttent.)

 13.30 – 15:00 uur
Kindermiddagspelen

Een oer-Vreelandse traditie met diverse oer-Hollandse kinderspelen op en rond het grasveld bij de feesttent aan de Floraweg. Welk kind in Vreeland is hiermee niet groot geworden? Het Dorpshuis verzorgt uiteraard weer allerlei hapjes en drankjes.

(Inschrijven bij de Oranjekraam voor de feesttent)

 13.30 – 15:00 uur
Grote kinderen komen ook aan bod

Rokkenvoetbal. Werkelijk hilarisch dat is wat je zult zeggen tijdens deze activiteit. In een afgezette arena wordt een potje voetbal gespeeld, maar zoveel blunders heb je nog nooit gezien! Deze activiteit is een gegarandeerd succes.

Penalty shot. Schiet jij even hard als Messi of ben je beter? Doelschieten met snelheidsmeter, wie schiet het hardst?

 

Namiddag & Avondprogramma

 

 15:00 – 16:00 uur
Speciaal voor Vreelands Kleinsten

Terwijl Vreeland borrelt, kunnen de kinderen even bijkomen van de kinderspelen en in het dorpshuis genieten van een gezellige activiteit.

 16:00 – 17:00 uur
Oer-Hollands Waterspektakel in de Vecht

Een uurtje eerder dan gewend… Dit jaar gaan we op surfplanken (sups) elkaar op de Vecht bevechten. Wie heeft het eerst alle attributen aan de overkant? En wie blijft overeind op de sup? Tijdens het Waterspektakel verzorgt De Nederlanden traditiegetrouw kreeft en rib-eye steak van de BBQ.

 17:00 uur
Sparkling toast op de Koning aangeboden door NEOLEA

Voorafgaand aan de Oranjeborrel brengen we gezamenlijk bij de feesttent op de Floraweg een ‘sparkling’ toast uit op onze Koning. Het hele dorp zingt uiteraard luidkeels ‘Lang zal hij leven!’

 17:00 – 19:00 uur
Live muziek en proeverij bij de feesttent aan de Floraweg

Borrelen en genieten van alle lekkernijen van Jabugo Bar Iberico, Lokaal Zuid, Catering Harvest en het Dorpshuis. Daar swingen we nog een twee uurtjes door met live muziek van de Noord Hollandse rockers, de coverband Point of U.

 

 

Nieuws

Muziekparade op de fiets13/04/2018 Muziekparade op de fiets! Wie rijdt mee op de mooist versierde muzikale fiets van Vreeland? Maak van je fiets (..) » lees meer

Programmaboekje 201813/04/2018 Hallo lieve Vreelanders, het definitieve programma is rond. Dit weekend vanaf 13 april komen de leden van het Oranjecomite (..) » lees meer

Koningsdag 201811/03/2018 Koningsdag 2018: Vreeland, een vrolijke en muzikale dag ! Vrijdag 27 april as wordt onze Willem Alexander 51 jaar en (..) » lees meer